Juniorverksamhet

Sollentuna Sportdykarklubb bedriver ett ungdomsarbete med avsikt att lära barn och ungdomar att bli trygga och säkra fridykare med god vattenvana. Förutom att vi lär ut fridykningsteknik och certifierar fridykare enligt SSDF/CMAS certifikatssteg tränar vi kondition och vattenvana genom lek och spel som t.ex. undervattensrugby eller uv-hockey. För de fridykare som har tagit fridykarcertifikat försöker vi anordna ett par dykutfärder per säsong för att uppleva spännande undervattensvärldar.

Du som vill börja med fridykning bör vara minst 8 år. Du behöver inte ha någon som helst vana av dykning men du måste vara simkunnig och kunna vistas i vatten där du inte bottnar. För att kunna fridyka behöver du mask, snorkel och fenor. Om du inte har egen utrustning men vill prova på har klubben en begränsad mängd utrustning att låna. Vill du sedan fortsätta rekommenderar vi att du köper egen utrustning så att du får en som passar just dig. Råd och tips kring utrustningsköpet får du av våra instruktörer.

Vi kan inte fungera som individuella lärare, det är därför viktigt att du som förälder tar ditt ansvar. Om du vet med dig att ditt barn inte kan klara sig själv i den miljö som en simhall innebär är vill vi att du är med i hallen.

Fridykningsverksamheten äger rum på lördagsmorgnar mellan klockan 07.30 och 08.30. Simhallen är tillgänglig från klockan 07.00 så att alla skall kunna vara ombytta och klara halv åtta. Det är dock inte säkert att det finns någon instruktör/ungdomsledare på plats före 07.30 varför du som förälder själv har ansvar för ditt barn fram till dess. Har du några frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta klubbens ungdomsansvarige, per e-post junior(at)ssdkdykarna.com.