Dykutfärd 14 Juli med Moälven2

 

Onsdagen den 14 Juli åkte vi ut med Moälven2. Det var 7 dykare och 5 icke dykare som var med på utfärden.

Samling var vid Moälvens hemma hamn kl 18:00, men jag och Sebastian kom 30 min försent. Detta skulle komma att straffa oss när vi var klara. Efter en snabb i packning så begav vi oss ut. Solen sken som den alltid gör när vi åker ut och sjön låg blank. Marcus drog en genomgång av dagens mål. Vi skulle börja med ”Suggan” vraket. Det hade varit så bra sikt sist så det kunde vara fotoläge idag. Efter drygt en timme så var vi på plats och började sökandet.

Efter några misslyckanden så fick vi i en boj, Torbjörn och Dan hoppade i först för att försöka få några bilder. Tyvärr så fick de strul och efter ett tag så återvände de till ytan. Marcus och Bosse gjorde ett sök och hittade vraket. Tyvärr var sikten mycket sämre än sist. När alla var uppe gjorde jag, Sebastian och Mårten oss redo för att dyka på ”Petterson båten”. Torbjörn ville följa med oss och fick leda dyket. När det var dags att hoppa i hade klockan hunnit bli sen kväll så det blev ett nattdyk. Efter lite strul i början kom vi ner till ca14m och följde klippan som skulle ta oss till vraket. Tyvärr så lyckades vi missa vraket. Antingen kom vi inte ända fram eller så gick vi en aningen för grunt. Väl ombytta i båten så bjöds det på starka nudlar och dykhistorier.

Klockan hann rinna iväg och vi var i hamn igen ca 23:55 så vi missade färjan över till Vaxholm. Självklart berodde det på att jag hade kommit sent. Så nu fick vi vänta en timme på nästa färja som gick vid ca 01:00. Trots den sena timmen och att vi missade vraket så var det en härlig dag.

Jag vill tacka Olle som styrde skutan, alla dykare, Lennart och Marcus barn för en härlig dag på sjön.

 

/Christoffer Löfberg